The Skandalopetra Forum
Home
logon
register

Οι "πέτρες" της Σύμης και της Χάλκης!!!!!
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
View previous thread :: View next thread
   Συζητήσεις στα Ελληνικά -> Η Ιστορία της ΣκανταλόπετραςMessage format

Nikolas Trikilis
Posted 25/3/2009 21:47 (#897)
Subject: Οι "πέτρες" της Σύμης και της Χάλκης!!!!!

500

Φίλοι μου, πριν καιρό σ΄αυτό το άρθρο http://www.skandalopetra.com/forums/thread-view.asp?tid=152&pos...
είχαμε γράψει για την ιστορία μιας πέτρας που βρέθηκε στα θεμέλια ενός σπιτιού στην Κάλυμνο.Όμως σκανταλοπετρίτες υπήρχαν, την εποχή εκείνη, σχεδόν σε όλα τα νησιά!!!Έτσι με την πάροδο του χρόνου, πετάχτηκαν ή τις μεταχειρήστηκαν ποικιλοτρόπως!!! Έτσι σήμερσ σαν σήμερα τις βρίσκουμε σε απίθανα μέρη!!!Ο φίλος μας ο Βασίλης Μάντικος γυρνώντας τα διάφορα νησιά για επαγγελματικούς λόγους, βρήκε διάφορες πέτρες!!! Έτσι στην Σύμη βρήκε αυτήν εδώ, η οποία κουβαλάει πάνω της πολλά χρόνια ιστορίας!!!!

Στην Χάλκη που βρέθηκε τελευταία, βρήκε μία την οποία είχαν βάλει για κεφαλόσκαλο!!!Την πήρε την καθάρισε από ασβέστες κ.λ.π.

Η πέτρα όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι αυτή εδώ, πάντα στην Χάλκη, η οποία είναι εντοιχισμένη σε ένα σπίτι ημιτελές εδώ και 70 χρόνια, αλλά η μισή εξέχει!!!!Δείτε την!!!!

Να και το σπίτι!!!

Ο Βασίλης με τις "πέτρες"!!!!!

και οι πέτρες καθαρισμένες!!!!

Πρέπει να πω, ότι ο Βασίλης μας υποσχέθηκε να τις φέρει και να βουτήξουμε, εκτός απ΄τις δικιές μας και μ' αυτές!!!

Τον ευχαριστούμε θερμά και σίγουρα θα τιμήσουμε την ιστορία που κουβαλούν αυτές οι πέτρες αλλά και την σφουγγαράδικη ιστορία που έχουν τα νησιά μας!!Να γιατί λέμε ότι η "ΣΚΑΝΤΑΛΟΠΕΤΡΑ" είναι Εθνικό κεφάλαιο!!!!

Ευχαριστώ

Νικόλας

Top of the page Bottom of the page
Nikolas Trikilis
Posted 29/3/2009 15:07 (#901 - in reply to #897)
Subject: RE: Οι "πέτρες" της Σύμης και της Χάλκης!!!!!

500

Λοιπόν στην Χάλκη που βρίσκεται ο Βασίλης βρήκε και άλλη μία παλιά πέτρα. Μεταφέρω αυτούσιο το τι έγραψε ο Βασίλης στέλνοντας μου την φοτο αυτής της "πέτρας"!!!!!

"""""MIA AKOMA ΣΚΑΝΤΑΛΟΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΚΑΝΤΑΛΟΠΕΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΗΝΙΣΗ""""""

Η πέτρα είναι αυτή εδώ!!!!!

Και εμείς ευχαριστούμε θερμά τον Κο Σφυρίου και του υποσχόμεσται ότι θα τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία αυτης της "πέτρας", αλλά και βέβαι και όλων των άλλων!!!!!

Τώρα εκτός απ' τις δικιές μας, που είναι αυτές εδώ

θα βουτήξουμε και με 4 "παλιές" πέτρες (μπορεί να αυξηθούν) που είναι αυτές οι 3 απ' την Χάλκη

και αυτή απ΄την Σύμη!!!!!

Μπράβο Βασίλη, σ' ευχαριστούμε!!!!!

Φιλικά

Νικόλας

Chatzimentor
Posted 30/3/2009 20:45 (#906 - in reply to #897)

Regular

2525
Αυτές δεν είναι φτιαγμένες απο γρανίτη,
απο ψυχές είναι Βασίλη μου.Να τις φιλάς φίλε, μου γιατί στα χέρια σου τις εμπιστεύθηκαν τ΄αφεντικά τους και είμαι βέβαιος ότι σου αξίζει η τιμή.
BasilhsMantikos
Posted 20/4/2009 13:41 (#932 - in reply to #897)

New user

BasilhsMantikos
Posted 22/4/2009 19:42 (#941 - in reply to #897)

New user

Φίλοι μου μία ακόμα σκανδαλόπετρα από την Σύμη μου την χάρισε ο φίλος μου Μιχάλης Κουρδουμπάς του Σταματίου που ήταν του πατέρα του που την βρήκε από τον παππού του Μιχάλη.Αυτή η πέτρα για αρκετές δεκαετίες ήταν πεταμένη σε ένα περιβόλι μέσα στα αγριοχορτα.Αυτή η πέτρα έχει βουτήξει στα νερά της Λιβύης της Τυνισίας και σε άλλα σημεία της Μεσογείου όταν οι Συμιακοί γυμνοί δύτες όργωναν με τις γιαλαδικες βάρκες τους με την βοήθεια του ανέμου (πανιά) και όταν έιχε άπνια με τα κουπιά σχεδόν όλη την Μεσόγειο.Αυτή η πέτρα είναι πολύ πολύ παλιά ( έχει ιστορία )

Ο φίλος ο Μιχάλης που τυγχανει να είναι και πρωην δημοτικος συμβουλος Σύμης όταν του εξηγησα για τους αγωνες της σκανδαλοπετρας στην Λινδο μου χαρεισε την πέτρα του με όλη του την καρδιά.Αλλα με μία μεγαλη απορία γιατί οι αγωνες να μην γίνονται στην Σύμη που έχει και την παράδοση.

Του είπα τους λόγους και δυστυχώς είπε γιατί...

Nikolas Trikilis
Posted 2/3/2010 20:06 (#1313 - in reply to #897)

500

Λοιπον η πετρα που βλεπετε ειναι μια καινουργια που εντοπισε ο Βασιλης μας, σημερα στην Χαλκη και ειναι και αυτη χτισμενη!!!βασιλη εχεις γινει ο μεγαλυτερος κυνηγος "πετρων"!!Σε ζηλευουμε!!Συγχαρητηρια!!!!

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

(Delete all cookies set by this site)
Running MegaBBS ASP Forum Software v2.2
© 2003 PD9 Software
And Ezboxx Portal System Beta v 0.7.6